Listen to Becoming on all music platforms

          –> On Spotify (click on ‘Spotify’)

          –> On Tidal (click on ‘Tidal’)

Becoming – bekomme

Efter lange seje kampe i bjergene med Pogacar, blev jeg – vi alle vidner til et markant skift på den 16. etape. Med et blev det pludseligt helt klart defineret, hvem der trådte frem foran den anden.

Det moment var unikt, stærkt og meget smukt for mig. Mit sprog er musikkens sprog og jeg blev inspireret til at komponere et klaverstykke som jeg har kaldt ‘Becoming’. Nedenfor har jeg forsøgt at beskrive de tanker der ligger bag stykket.

Becoming

Med målrettethed, vilje og vedholdenhed brød Jonas igennem skydækket og hans karakter antog form i så stor en grad, at ingen nu kunne betvivle hans skæbne, som hvem og hvad han nu er blevet til (bekommet).

Musikken kom til mig, som en idé, et billede, en forestilling jeg gjorde mig om en tilstand.

En tilstand, hvori al modstand, frustration og uvilje er totalt fraværende. Tilbage står en let og sky-agtig mildhed, som opklaringen efter uvejret.

En tilstand, hvor kampen og striden er overstået. Her sanses kun en svævende følelse af accept, lykke og helhed, der roligt og ømt bevæger sig rundt – langsomt undersøgende, som var det en sky helt uden kendskab til eller behov for tidens insisterende væsen.

Mine ord er måske nok mere i poisiens verden med alligevel ikke så langt fra essensen af Jonas Vingegaards egen udmelding om oplevelsen af ‘gennembruddet’ i årets Tour de France.


                                                                                       Komponist Kristian Rymkier


Klaverstykket har uropførelse som lydinstallation, i Glyngøre Kirke den dag, hvor Glyngøre fejrer Jonas Vingegaard (kl. 11-17 den 27. juli 2023). Værket kan efterfølgende opleves i kirken (kl.10-17 indtil den 13. August, undtagen 4. og 5. August)Kunstværket ‘Rundt om Vingegaard’ af Reikmyr (250 cm x 120 cm)

 

På forsiden ses en cykelhjelm som er ved at træde i karakter med den gule farve.
Hvad jeg holder meget af er, at der på bagsiden hænger Trines og Fridas cykelhjelm – for netop at indikere: at intet mennesket kun er sig selv, men jo “hænger sammen” med andre, selvom nogen er på forsiden og andre ikke er. En fortælling som det, udefra set, også ser ud til at familien Vingegaard selv vil fortælle – Reikmyr

Klaverstykket og kunstværket har uropførelse som samlet kunstværk, i Glyngøre Kirke den dag, hvor Glyngøre fejrer Jonas Vingegaard (kl. 11-17 den 27. juli 2023).

 

Kunstværket kan efterfølgende opleves i kirken (kl.10-17 indtil den 13. August)   OBS:Pånær fredag d. 4 samt lørdag d. 5. August